Suroviny
Postup přípravy
- Rozpůlíme dýni a vyčistíme ji od semínek uvnitř. Nakrájíme a pečeme na 180 °C. Mezitím si připravíme pražmu. Filet opláchneme a položíme na připravený kus alobalu, ve kterém rybu budeme péct. Na spodní stranu (tj. na tu bez kůže) položíme plátky citrónu, bylinky dle libosti (ideálně rozmarýn), zakápneme olejem (pozor na extra panenský, ryba by mohla zhořknout) a položíme na alobal tak, aby filet ležel na straně bez kůže. Vrchní část už jen posolíme hrubozrnnou solí, přidáme plátek másla a přitáhneme do alobalu tak, abychom ho mohli v průběhu pečení opět otevřít. Takto pečeme zhruba 10 minut na 180 °C.
- Po 10 minutách obal rozevřeme a necháme vypéct vrchní část ryby s kůží tak, aby se navrchu vytvořila zlatavá krustička. Mezitím vytahujeme doměkka upečenou dýni a přidáme k uvařeným batátům. Dosolíme podle chuti a rozmixujeme do hladkého pyré. Servírujeme s lehkým salátkem. Salátové listy zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.