kuře
- kuřecí stehno (vykostěné, horní část) 4 kusy
- pomeranč 1/2 kusu
- grep 1/2 kusu
- limetka 1 kus
- achiote pasta 4 lžíce
- sůl dle chuti
Fazole
- fazole (černé malé mexické, uvařené) 150 g
- voda z fazolí 100 g
- cibule (bílá) 1 kus
- česnek 4 stroužky
- sirup z agáve 2 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- oregano 1 lžička
- mletý kmín 1/4 lžičky
- olej dle potřeby
- sůl dle chuti
Postup
- Kuře: Z citrusů vymačkáme šťávu na maso, osolíme a smícháme achiote, dáme do vymaštěného pekáče a pozvolna pečeme pod poklicí do měkka. Ke konci na pár minut zprudka opečeme do barvy.
- Fazole: Olej rozehřejeme a na něm necháme zesklovatět cibulku s česnekem nakrájené najemno, přidáme agávový sirup a opečeme. Zalijeme limetkovou šťávou a přidáme fazole i s vodou, přidáme koření, osolíme a promícháme a podusíme. Maso podáváme s fazolemi a vařenou červenou rýží.
Autor receptu: Radek Příhonský