kuře
- kuřecí stehno (vykostěné, horní část) 4 kusy
 - pomeranč 1/2 kusu
 - grep 1/2 kusu
 - limetka 1 kus
 - achiote pasta 4 lžíce
 - sůl dle chuti
 
Fazole
- fazole (černé malé mexické, uvařené) 150 g
 - voda z fazolí 100 g
 - cibule (bílá) 1 kus
 - česnek 4 stroužky
 - sirup z agáve 2 lžíce
 - limetková šťáva 2 lžíce
 - oregano 1 lžička
 - mletý kmín 1/4 lžičky
 - olej dle potřeby
 - sůl dle chuti
 
Postup
- Kuře: Z citrusů vymačkáme šťávu na maso, osolíme a smícháme achiote, dáme do vymaštěného pekáče a pozvolna pečeme pod poklicí do měkka. Ke konci na pár minut zprudka opečeme do barvy.
 - Fazole: Olej rozehřejeme a na něm necháme zesklovatět cibulku s česnekem nakrájené najemno, přidáme agávový sirup a opečeme. Zalijeme limetkovou šťávou a přidáme fazole i s vodou, přidáme koření, osolíme a promícháme a podusíme. Maso podáváme s fazolemi a vařenou červenou rýží.
 
Autor receptu: Radek Příhonský