Suroviny
- černá čočka 200 g
- klobása chorizo 200 g
- kuřecí vývar 1,5 l
- cibule 3 ks
- česnek 1 palice
- máslo 100 g
- majoránka
- hladká mouka
- chutney (cibulové s chilli a čokoládou)
- ocet
- cukr
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Černou čočku dáme vařit v kuřecím vývaru, dokud nebude měkká. Na pánvi si pomalu orestujeme na oleji a másle jemně nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek a nakrájené chorizo.
- Až nám všechno začne měknout, zasypeme hladkou moukou a pomalu restujeme asi dvě minuty.
- Poté orestovanou směs vmícháme do uvařené čočky a necháme cca 15 minut provařit.
- Poté dochutíme solí, pepřem, cukrem, octem a čerstvou majoránkou a v talíři nahoru dáme lžičku cibulového chutney.
Autor receptu: Jana Šindelková