Remuláda
- hořčice 4 PL
- majonéza 300 ml
- mletá sladká paprika 1 PL
- česnek 2 ML
- louisianské koření 2 ML
- tabasco 1 ML
- lák z okurek 1 ML
- křen 2 ML
Krevety
- krevety 300 g
- hořčice 5 PL
- kukuřičná mouka 3 ML
- polohrubá mouka 250 ml
- chilli omáčka 80 ml
- louisianské koření 2 PL
- česneková pasta 1 ML
- koření na krevety 1 ML
- pepř špetka
- slunečnicový olej
- vejce 2
Bageta
- světlá bageta
- rajčata
- jalapeños
- saláty
Postup přípravy
- Majonézu smícháme s pevnými ingrediencemi, poté i s tabascem, šťávou z okurek, křenem a hořčicí.
- Krevety v jedné míse smícháme s hořčicí, red hot omáčkou a dvěma vejci, po smíchání přimícháme ještě louisianské koření. Olej rozpálíme. Mezitím krevety obalujeme ve směsi kukuřičné a polohrubé mouky. Takto obalené krevety smažíme v oleji asi 5 minut.
- Krevety poté vytáhneme a položíme na ubrousek pro nasáknutí oleje. Nakonec servírujeme v bagetě spolu s remuládou a zeleninou.
Autor receptu: Martin Tomčala