Suroviny
- rajče 400 g
- mouka 700 g
- mozzarella 2 sáčky
- droždí 42 g
- cibule 1-2
- rozmarýn 2
- olivový olej 1 PL
- sůl
- cukr
Postup přípravy
- Do skleničky vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, soli a olivový olej, zamícháme a necháme 15 minut kynout. Poté spojíme s hladkou moukou a rukama vypracujeme těsto, na teplém místě necháme hodinu kynout.
- Po hodině těsto rozdělíme na dvě půlky, těsto rozpracujeme na plech, potřeme trochou oleje a opět necháme kynout hodinu. Poté jednu pizzu potřeme rajčaty a dáme do vyhřáté trouby zapéct na 130–150 °C 10 minut, poté přidáme plátky mozzarelly a opět zapečeme, cca 5–8 minut. Na druhý plát s těstem poklademe kousky cibule a rozmarýnu, zapečeme v troubě na 150 °C asi 15 minut.