Zapečené brambory
- brambory 1 kg
Head
- anglická slanina 10 ks
- cibule 2 kus
- česnek 4 kus
Zapečené brambory
- zakysaná smetana neuvedeno
Head
- sůl neuvedeno
Postup přípravy
- Maso umyjeme a osušíme, pak nasolíme a vyložíme dno pekáče, aby bylo co nejméně prostoru mezi masem. Posypeme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem a zalijeme pivem tak, aby slanina a cibule s česnekem nebyla zalita, a pečeme přikryté na 180 °C, cca 1,5 hodiny, před koncem odkryjeme pro zlatou barvu.
- Zapečené brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí, mletou paprikou a sekanými sušenými rajčaty. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme máslem, vložíme do něj okořeněné brambory a dáme péct do horké trouby. Po změknutí brambor ušleháme vejce s kysanou smetanou, nalijeme na brambory a zapečeme dozlatova.