Krém
- tvaroh 3 kelímky
Krém
- tuk - -
- mouka - -
Postup přípravy
- Na odměření použijeme sklenici o objemu 250 ml. Vejce rozšleháme a postupně přidáváme olej, mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech. Těsto necháme jen v tenké vrstvě. Pečeme asi 8 minut, podle výkonu trouby. Korpus vyzkoušíme špejlí, jakmile se těsto nelepí, je hotovo. Po upečení necháme korpus vychladnout.
- Tuk na pečení rozpustíme a smícháme s plnotučným tvarohem z vaničky, cukrem a vanilkovým cukrem. Krém je hladký a mnohem rychleji zpracovaný, než když máme tuk na pečení nebo máslo jen povolené. Krém rozetřeme rovnoměrně na těsto a dáme chladit.
- Z 1 litru vody odlijeme trošku na rozpuštění pudinkového prášku. Zbylou vodu dáme vařit s cukrem a instantními nápoji. Jakmile začne vařit, vlijeme ve vodě rozmíchaný pudink a vaříme 2 minuty. Polevu mícháme ve vodní lázní až do zchladnutí, potom ji nalijeme na tvarohový krém a takto připravené řezy necháme v chladničce ztuhnout. Při krájení dbáme na to, abychom po každém zakrojení otřeli nůž, abychom si krémem nenarušili krásný povrch moučníku.