Suroviny
- ovesné vločky 180 g
- kukuřičný škrob 30 g
- sůl 0.5 lžičky
- prášek do pečiva 1 lžička
- jablečné pyré 150 g
- vejce 2
- kefír 150 g
- česnek
- bylinky 3 PL
Postup přípravy
Pomocí blenderu rozmixujte ovesné vločky najemno, vznikne tak ovesná mouka. Dejte ji do střední mísy, přidejte sůl, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a promíchejte. V druhé misce si smíchejte jablečné pyré, bylinky, česnek, vejce a kefír. Nyní obě směsi smíchejte dohromady, ale jen velmi krátce, a můžete začít smažit stejným postupem jako lívanečky. Nejraději je smažím na přepuštěném másle nebo sádle či kvalitním oleji na středně silný výkon. Porce dělejte spíše menší, protože jde o doplněk k aperitivu nebo malý předkrm. Hotové bliny pokládejte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, a pokud je chcete servírovat teplé, můžete je zatím odkládat na talíř položený v předehřáté troubě.