Suroviny
- vepřové maso
- cibule 1
- olej
- smetana
- žampiony 500 g
- směs koření (staročeské)
- zeleninový vývar
- hladká mouka 1 PL
- brambory 500-600 g
- směs koření (na brambory)
- fazolové lusky
- kmín
- sůl
Postup přípravy
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí horní stehna a žampiony, staročeské koření, sůl a orestujeme. Podlijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme, cca 15 minut. Zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme alespoň 5 minut. Poté přidáme smetanu a dochutíme.
- Brambůrky dobře očištěné, nejlépe salátový typ A, nakrájíme na malé kousky, dáme do pekáčku nebo na plech, posypeme kořením, přidáme olej, promícháme a pečeme prvních 5 minut na 220 °C, potom cca 20 minut na 180 °C a dopékáme dozlatova opět na 200–220 °C.
- Fazolky hodíme na pánev na rozpálený olej, posypeme staročeským kořením a krátce orestujeme.
Autor receptu: Jana Stehlíková