Suroviny
- hovězí maso 4 ks
- kyselé okurky 4 ks
- vejce 2 ks
- slanina 4 plátek
- párek 1 ks
- cibule 4 ks
- hořčice 3 lžíce
- olej
- hovězí vývar 1 l
- lák z okurek
- máslo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Hovězí filety naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme polovičkou hořčice, pak na plátky masa naskládáme kousky slaniny, cibule, vajec, nakládaných okurek a párků. Poté opatrně zabalíme tak, aby se strany nerozlézaly, dle potřeby můžeme svázat provázkem či sepnout jehlicí nebo párátkem. Na oleji si zpěníme cibulku dohněda, přidáme tři lžíce hořčice a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Maso zatáhneme, zalijeme základem, dáme do trouby a pečeme dvě hodiny. Podáváme s jasmínovou rýži.