Suroviny
Marináda
- sůl 1 ML
- olivový olej 50 ml
- kopr 1 hrst
- citronová šťáva
- pepř 1/2 ML
Postup přípravy
- Lososa omyjeme a osušíme. Mezitím si připravíme marinádu z kopru, oleje, šťávy z citrónu, soli a pepře. Všechny ingredience rozšleháme metličkou, aby se dobře spojily. Do této marinády naložíme filety z lososa a dáme na cca 30 minut do ledničky. Mezitím si připravíme kaši.
- Dáme vařit brambory na kaši. Na jeden hrnec by mohl stačit jeden hrnek pohanky, kterou povaříme podle návodu samostatně.
- Do slitých uvařených brambor dáme plátek másla a půl hrnku mléka. Brambory šťouchadlem rozmačkáme, podle potřeby přidáme sůl nebo mléko. Doporučuji nedělat kaši úplně hladkou, ale nechat v ní kousky brambor. Do takto zpracované kaše nasypeme uvařenou pohanku a promícháme.
- Vyndáme namarinovaného lososa z lednice a smažíme na rozpálené pánvi po obou stranách cca 3 minuty, aby nebyl moc vysušený.
Autor receptu: Beata Františková