Suroviny
Bramborový knedlík
- brambory 10 ks
- vejce
- hrubá mouka 10 lžic
- hrubá krupice
- uzené maso
- cibule
- sůl
- škvarky
Postup přípravy
- Kachnu večer osolíme, okmínujeme a necháme přes noc rozležet. Poté ji dáme do trouby a přikrytou pečeme hodinu a půl na 150°C. Poté otočíme a pečeme opět hodinu a půl. Ke konci otočíme a dopečeme při vyšší teplotě již odkryté, aby se vytvořila kůrčička.
- Zelí dáme do kastrůlku, povaříme, dochutíme cukrem, solí, nakonec přidáme zásmažku.
- Bramborové knedlíky: Předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme jedno vejce, hrubou mouku, krupici, sůl a vypracujeme těsto. Na pánvičce osmažíme cibuli spolu se škvarky a uzeným masem a necháme vystydnout. Touto směsí pak plníme malé kulaté bramborové knedlíky, které uvaříme v osolené vodě cca 5-7 minut, než vyplavou na hladinu.
Autor receptu: Anežka Motyčková