Head
- kuřecí prsa 5 ks
- rozmarýn 1 ks
- sůl
- pepř
- máslo 300 g
- drůbeží vývar 300 ml
- olivový olej
- nové koření 5 ks
Postup přípravy
- Maso osolíme a opepříme a orestujeme na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Po 2 minutách restování přidáme 50 g másla a větvičku rozmarýnu. Poté, co se máslo rozpustí, přeléváme jím kuře. Když máme na kuřeti udělanou krustu, zalijeme ho vývarem, přidáme nové koření, přikryjeme pokličkou, necháme lehce dusit cca 5 minut a pak dáme do předehřáté trouby na 180 °C na 12 minut. Poté servírujeme.
- Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě doměkka. Poté scedíme a prošťoucháme. Pak přidáme 250 g másla a vmícháme, a nakonec přidáme smetanu a zamícháme, popřípadě přisolíme.