Na tzatziki
- okurka 1
Na tzatziki
Postup přípravy
- Všechny ingredience smícháme v míse a připravíme z nich marinádu. V této směsi marinujeme kuřecí maso, které jsme si předtím nakrájeli na kostičky. Vše necháme 6 hodin odležet. Kousky masa posléze vyjmeme, napíchneme na špejli a grilujeme, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Na tzatziki: Okurku nastrouháme, dáme do síta, osolíme a vymačkáme z ní veškerou vodu. Dobré je vždy chvíli počkat, než se okurka „vypotí“", a pokračovat v mačkání. Smícháme s prolisovaným česnekem, jemně nasekaným koprem a jogurtem. Dochutíme solí a černým pepřem, nejlépe čerstvě mletým. Podáváme dobře vychlazené.
- Na krevety: Do misky si nasekáme česnek najemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova. Servírovat lze i s další zeleninou dle chuti (lilek, cuketa atd).