Hlavní
- cibule 1 kus
- kapie 1 kus
- žampion 1 kus
- smetana 1 kelímek
- hladká mouka 1 kus
Postup přípravy
- Vykostěná kuřecí stehna osolíme a opepříme. Připravíme si cibulový základ, na který přidáme kuřecí stehna, zaprášíme sladkou paprikou a poté zalijeme vodou a necháme dusit doměkka. Až je kuře měkké, vyndáme ho a zalijeme smetanou smíchanou s hladkou moukou. Poté do omáčky nakrájíme nadrobno kapie a žampiony a úplně na závěr do omáčky vrátíme stehna, aby se prohřála.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Žloutky rozšleháme s mlékem a tím zalijeme nakrájené rohlíky. Přidáme i nakrájenou petrželku a osolíme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně zamícháme do rohlíku. Takto připravené těsto vytvarujeme do úhledné šišky. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, zabalíme ho do potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20 až 25 minut vařit.