Suroviny
- brambory
- sýr gouda 100 g
- kuřecí játra 500 g
- přepuštěné máslo
- cibule 2
- vejce 2
- slanina 150 g
- hladká mouka 3 PL
- paprika 1
- cuketa 1
- česnek 1
- bylinky
- černé pivo 100 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nastrouháme je nahrubo. Dále přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou jednu cibuli, vejce a nastrouhanou slaninu najemno. Osolíme, opepříme a přidáme hladkou mouku. Vše promícháme a tvoříme placičky, které smažíme na přepuštěném másle dozlatova. Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, papriku nadrobno, cuketu na nudličky.
- Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo s kapkou olivového oleje, orestujeme zprudka kuřecí játra. Přidáme nakrájenou papriku a cibuli, cca po pěti minutách přidáme cuketu. Osolíme, opepříme a podlijeme 100 ml červeného piva. Přidáme česnek podle chuti a dusíme, dokud se tekutina nezredukuje. Nakonec dochutíme bylinkami, můžeme přidat trochu chilli.