Suroviny
Postup přípravy
- Na jeden plech dáme kořenovou zeleninu, krůtí skelet, česnek, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C, pečeme doměkka. Poté přendáme do hrnce a uvaříme silný krůtí vývar, vaříme cca 2 hodiny. Na druhý plech dáme dýni, oloupaný česnek, osolíme a opepříme, pečeme doměkka na 180 °C.
- V hrnci osmažíme na másle nahrubo nakrájenou cibuli, poté přidáme opečenou dýní, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Rozmixujeme, přidáme kokosové mléko, smetanu a dochutíme šafránem, česnekem, tymiánem, koriandrem, solí a pepřem. Nakonec polévku ozdobíme špenátovým pestem z baby špenátu, solí, pepře, olivového oleje a česneku.
Autor receptu: Adam Smilek