Head
- kachní stehna 5 ks
Červené zelí
- červené zelí 1 ks
- slanina
Červené zelí
- cukr
- bobkový list
- pomeranč 2-3 ks
- sůl
Postup přípravy
- Kachní stehna vyložíme na plech, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem. Nakrájená jablka na malé měsíčky společně s oloupaným pomerančem vyskládáme na plech a na to poklademe česnek. Přikryjeme alobalem a dáme do rozehřáté trouby na 180 °C. Během pečení můžeme pokapat výpekem stehýnka a pečeme cca 2 hodiny. Až bude maso měkké, odkryjeme alobal a doděláme kůrku.
- Hlávku červeného zelí dle potřeby nadrobno nakrájíme. Vyškvaříme anglickou slaninu, přilejeme tak 3 deci červeného vína a přidáme šťávu z pomeranče. K tomu dáme nadrobno nakrájená jablka a trochu cukru. Po mírném zabublání vsypeme zelí a bobkový list. Postupně doléváme víno a dusíme doměkka.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky, osolíme vodu a vaříme, až budou úplně měkké. Necháme vychladnout. Po vychladnutí dáme do mísy, k tomu dva hrnky hrubé mouky a vejce. Vše promícháme a spojíme. Jak budeme mít hmotu, tak uděláme oválky, které posypeme solamylem a dáme do osolené vroucí vody. Cca 20 - 25minut vaříme, než knedlíky vyplavou – to znamená, že jsou hotové.