Suroviny
Postup přípravy
- Játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky a trochu osušíme papírovou utěrkou. Poté nakrájíme cibuli na půlkolečka, nastrouháme česnek a na pánvi rozpustíme 100 g másla. Cibuli necháme na másle změknout a přidáme k ní i česnek. Poté vložíme nakrájená játra a necháme je zatáhnout. Podlijeme je vínem a přidáme velkou hrst čerstvého tymiánu. Směs jemně mícháme a necháme odpařit alkohol, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
- Směs necháme chvíli vychladnout, přemístíme do mixéru, přidáme sušené brusinky, mandle, polovinu množství smetany a začneme mixovat. Postupně přidáváme další smetanu a šťávu z jater, dokud nedostaneme ideální konzistenci. Na závěr přidáme hrst čerstvého tymiánu, dochutíme a promixujeme.
- Brusinkový kompot zahřejeme v hrnci, pokud je hodně hustá, můžeme přidat trochu vody a přidáme nabobtnaný plátek želatiny. Paštiku nalijeme do misky a zalijeme připraveným brusinkovým přelivem. Takto hotovou paštiku necháme ztuhnout a servírujeme spolu s pečivem.