Suroviny
- hovězí žebra 500 g
- hovězí kosti 2-3
- mrkev 150 g
- petržel 250 g
- celer 250 g
- cibule 1
- celerová natě 1
- libeček 1
- petrželová nať 2-3
- černý pepř 10
- nové koření 5
- sůl
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu není nutné sbírat. Hovězí polévku po vypnutí necháme asi 10 minut stát, aby se vše usadilo.
- Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso a hojně sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou. Játrové knedlíčky jsou vítány.