Suroviny
- hovězí roštěná 1 kg
- cibule 1
- žampiony 200 g
- hovězí vývar
- jíška
- sůl
- pepř
Karlovarský knedlík
- rohlík 4-6
- vejce 4
- mléko 300 ml
- hrubá mouka 300 g
- petrželová nať
- muškátový oříšek
- slanina
- sůl
Postup přípravy
- Hovězí roštěnky si nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z každé strany. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme roštěnky, zalijeme hovězím vývarem, přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka.
- Karlovarský knedlík: Všechny ingredience si dáme do misky, vyšleháme tuhý sníh, slaninu osmažíme na pánvi, přidáme do mísy a vypracujeme těsto. Do potravinářské fólie dáme těsto a vytvarujeme knedlík. který utáhneme a dáme odpočinout.
- Poté vaříme ve vroucí vodě. Roštěnky odstavíme, vytáhneme maso, omáčku dochutíme, zahustíme a vrátíme maso zpět.
Autor receptu: Nikol Herudková