Head
- líček (kližky/líček/zadního - volitelné ) 1 kg
- cibule 2
- česnek 3
- mrkev 2
- celer 2
- červené víno ½
- slanina 150 g
- rajčatový protlak 2 PL
- hovězí vývar 1
- horká voda
- hladká mouka 1 PL
Postup přípravy
- Slaninu nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, necháme pustit tuk a přidáme cibuli na kostky. Necháme lehce zezlátnout, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, necháme zezlátnout. Přidáme maso (očištěné a nakrájené na kousky), necháme zatáhnout, přidáme česnek a protlak, zasypeme moukou, promícháme. Přilijeme víno a necháme odpařit, přilijeme vodu, přidáme bujon, promícháme, přiklopíme a vaříme do změknutí
- Bramborová kaše: Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody do změknutí. Pak je scedíme, přidáme mléko, máslo, sůl a rozmixujeme – dle potřeby přidáme mléko či sůl.