1
- hovězí líčka None None
- sádlo None None
- olej None kapka
- cibule None None
- mrkev None None
- petržel None None
- celer None None
- bobkový list None None
- nové koření None None
- pepř None None
- víno None None
- vývar None None
- zelenina None hrst
Postup přípravy
- Očištěná hovězí líčka orestujeme nejprve na sádle s kapkou oleje, poté dáme stranou. Do stejné pánve vložíme cibuli pokrájenou na kostičky, dále mrkev, petržel a celer, zeleninu osmahneme, pak vrátíme maso, okořeníme – bobkový list, nové koření, pepř kuličkový, a zalijme červeným vínem a trochou hovězího vývaru. Přiklopíme a dusíme aspoň tři a půl hodiny. Vyndáme maso a koření, omáčku rozmixujeme, hrst zeleniny si necháme na ozdobu.
- Přílohou jsou šťouchané brambory: Na másle a trochu sádla si nejprve osmahneme pokrájenou cibuli spolu s pokrájenou anglickou slaninou. Brambory uvaříme doměkka v osolené vodě, rozšťoucháme, přidáme trochu másla a anglickou slaninu s cibuli.