Head
- cibule 1
Postup přípravy
- Rozpálíme tuk, přidáme nahrubo nasekanou cibuli, orestujeme dozlatova, přidáme protlak, mletou papriku, nakrájenou hovězí kližku na hrubší kostky. Maso necháme zatáhnout, podlijeme vývarem, můžeme dolít vodou, maso dusíme doměkka. Poté vytáhneme maso z hrnce, omáčku zahustíme, dáme zpět maso a dochutíme solí dle chuti.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať nasekáme a přisypeme k pečivu. Do jiné misky nalijeme mléko, přidáme žloutky, rozšleháme a přisypeme mouku. Vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a všechny suroviny promísíme, aby se spojily, a přimícháme tuhý sníh. Do velkého kastrolu si dáme vařit vodu, přivedeme k varu a mezitím si do fólie zabalíme těsto a dáme do vody. Vaříme cca 20 minut.