Suroviny
Postup přípravy
- Sýr rozbalíme, mírně potřeme vodou, aby se nám lépe chytlo koření. Obalíme ve směsi koření, dáme na alobal a navrch přidáme kapku oleje. Sýr zabalíme do alobalu. Vložíme do předehřátého grilu a grilujeme při 230 °C cca 10 minut, na zmáčknutí.
- Do misky rozdrobíme kostku droždí a přidáme lžíci cukru, dáme trochu vlažné vody. Odstavíme cca na 30 minut a necháme vzejít kvásek. Ostatní ingredience smícháme v misce robota, přidáme kvásek a necháme robota dělat těsto, dle potřeby přidáme vodu, aby vzniklo těsto hustší konzistence. Necháme cca 30 minut kynout.
- Připravíme si formy, které vymažeme olejem nebo sádlem, a vysypeme polohrubou moukou. Po vykynutí dáme těsto do připravených forem a necháme ještě cca 15 minut odležet. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti kmínem.
- Vkládáme do předem předehřáté trouby na 230 °C. Pečeme cca 30 minut, poté vyndáme a necháme vychladnout.
Autor receptu: Lukáš Pokorný