Suroviny
- rajče 600 g
- šalotka 2
- paprika 2
- okurka 1
- česnek 3
- olivový olej 3 lžíce
- červené víno 100 ml
- červený vinný ocet 2 lžíce
- pepř
- cukr
- sůl
Postup přípravy
- Rajčata na vrchu lehce nařízněte do kříže a vložte na dvě minuty do vařící vody. Potom je oloupejte a pokrájejte nadrobno.
- Do mixéru vložte rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujte na hrubší hmotu.
- Okurku oloupejte, nakrájejte nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi ji přidejte k rozmixované zelenině. Znovu mixujte dohladka. Podle chuti dolaďte solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou polévku přelijte nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjte a dejte do ledničky pořádně vychladit.