Suroviny
- hlíva ústřičná 1 balení
- česnek 2-3 stroužky
- cibule 2-3 kusy
- koření neuvedeno neuvedeno neuvedeno
- bobkový list neuvedeno neuvedeno
- paprika neuvedeno neuvedeno
- vývar 1 l
- majoránka neuvedeno neuvedeno
- mouka neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
- pepř neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
- Hlívy očistíme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpustíme sádlo a dozlatova orestujeme hlívu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list – ještě chvíli restujeme. Poté podlijeme 250 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou necháme chvíli dusit. Poté přidáme vývar a vaříme, dokud hlíva nezměkne.
- V menším kastrůlku rozpustíme dvě lžíce sádla, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Poté polovinu jíšky dáme do polévky. Druhou polovinu jíšky necháme v kastrůlku a přidáme mletou papriku, krátce osmažíme a také přidáme do polévky, povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku, dochutíme solí a pepřem.