Na nudle
Na nudle
- koření kari
Postup přípravy
- Do hrnce dáme celé kuře nebo drůbeží skelety, zeleninu, zalijeme dvěma litry vody, osolíme, opepříme a pomalu vaříme dvě hodiny. Můžeme přidat bujon. Poté maso vytáhneme a obereme do polévky, nakrájíme na menší kousky. Dozdobíme zelenou petrželkou. Podáváme s nudlemi.
- Nudle: Vejce rozklepneme do hrubé mouky, osolíme, přidáme příchuť (kari nebo pepř či zelenou petrželku) a zpracujeme tuhé nudlové těsto. Poté rozválíme na velice tenké placky. Necháme trochu proschnout, pak nakrájíme na pásy, složíme na sebe a krájíme tenké nudle. Necháme znovu na vále ještě proschnout. Poté uvaříme ve slané vodě a podáváme k polévce ve třech miskách zvlášť.