Suroviny
- ovoce (jahody, borůvky, maliny)
- smetana 500 ml
- hladká mouka 2 hrnky
- vanilkový cukr 2
- cukr 200 g
- jogurt (vanilkový) 1
- mléko 100 ml
- vejce 5
- mascarpone 1
- máslo 150 g
Postup přípravy
- Vyšleháme si bílky, do žloutku dáme cukr, mléko, ½ jogurtu, nakrájené jahody, maliny, borůvky, máslo, prášek do pečiva, vanilkový cukr a zamícháme. Nakonec přidáme bílky. Pekáč vymažeme máslem a přidáme těsto, dáme péct na 170 °C na 20 minut.
- Smetanu si vyšleháme s cukrem, se zbytkem jogurtu, mascarpone, vanilkovým cukrem a cukrem a dáme do lednice ztuhnout.
- Z korpusu si vykrojíme kolečka, přidáme krém, ovoce a dáme do lednice.
Autor receptu: Denisa Skalická