Domácí pečivo
- hladká mouka 2 hrnky
- droždí 1/2 kostky
- mléko 1 hrnek
- cukr
- sezamová semínka
- kmín
- vejce
- sůl
Postup přípravy
- Avokádo oloupeme a lžičkou vydlabeme, poté rozmačkáme vidličkou, přidáme šťávu z limetky, dle chuti česnek, sůl, pepř a přírodní sýr. Vše promícháme.
- Domácí pečivo: Uděláme kvásek, do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, sůl a lžící hladké mouky, necháme probudit kvasnice a poté smícháme s moukou a necháme kynout.
- Po vyběhnutí těsta připravíme bochánky, které necháme ještě deset minut kynout, pomažeme vejcem, posypeme kmínem, solí a sezamem. Pečeme na 160 °C do zlatova cca 10-15 minut.
Autor receptu: Zdeňka Květová