Suroviny
Postup přípravy
- Tři silné plátky slaniny pokrájíme na kostičky a s cibulí osmažíme. Po pěti minutách přidáme jednu menší strouhanou mrkev a taktéž připravený kousek celeru. Pak na této směsi osmahneme asi ¾ kg čerstvých kuřecích jater a chvíli podusíme pod pokličkou za přilití asi 1 dcl červeného vína.
- Vše poté pomeleme společně se lžící kaparů na masovém mlýnku s většími otvory, ještě asi 10 minut povaříme, přičemž se přidáme velký ořech másla, dvě malé lžičky sardelové pasty, dosolíme a opepříme černým pepřem, případně dochutíme malou skleničkou likérového vína. Směs navršíme do připravených skleniček a necháme zchladnout. Pak směs zalijeme trochou olivového oleje, v ledničce vydrží pod olejem řadu dní.