Head
- vejce 3 ks
- cukr
- žloutek 3 ks
- hořká čokoláda 132 g
- máslo 132 g
- cukr 60 g
- hladká mouka 72 g
Postup přípravy
- Vyšleháme vejce a žloutky, rozehřejeme čokoládu a máslo. Čokoládu s máslem a vejci opatrně, pomalu smícháme. Postupně vmícháváme po lžičkách cukr. Poté po lžících přidáme přes síto mouku. Vzniklé těsto naplníme do formiček, zhruba do tří čtvrtin, protože nabyde. Pečeme v předehřáté troubě při 190 až 200°C po dobu osmi až devíti minut. Střed by měl být nižší než okraje, takto poznáme, že je fondán správně upečený.
- Malinový přeliv: Maliny s cukrem rozmixujeme a přelijeme jimi fondán. Ozdobíme mátou.