Suroviny
- hladká mouka 500 g
- sádlo (rozpuštěné) 80 g
- kvasnice 3/4
- sůl půl lžičky
- špekáčky 6 kusů
- vejce 1 kus
- sezamová semínka dle chuti
- kmín dle chuti
Postup
- Do mísy nasypeme hladkou mouku a zalijeme kváskem. Necháme 30 minut kynout pod utěrkou na teplém místě.
- Mezitím si nastrouháme buřty. Až nám těsto vykyne, vyndáme z mísy a rozdělíme na 8 stejných dílků, ze kterých uděláme bochánky.
- Bochánky rozválíme do tvaru koláče a rozdělíme na 8 dílků.
- Nastrouhané buřty nandáme na dílky a zamotáme.
- Potřeme vajíčkem a posypem drceným kmínem a sezamem.
- Dáme do trouby na 20 minut na 180 °C.
Autor receptu: Ondřej Krš