Směs
- kuřecí stehno 300 g
- vepřový bok 200 g
- kari pasta 10 g
- šalotka 70 g
- koriandr 5 g
- cukr 3 g
- pepř
- rybí omáčka 5 g
- ústřicová omáčka 10 g
Ostatní
- rýžové nudle
- ledový salát
- ředkvičky
- fazole mungo
- arašídy
- perila
- koriandr
- betelové listy
Postup přípravy
- Uvaříme rýžové nudle podle návodu. Všechny suroviny na omáčku smícháme a uděláme omáčku. Mrkev a daikon nakrájíme na tenké plátky a zalijeme uvařeným rozvarem z vody, octu a cukru a necháme minimálně hodinu naložit.
- Nameleme stehna a bok, šalotku nakrájíme na kostičky, jarní cibulku a koriandr najemno nakrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše smícháme dohromady. Směs motáme do la lot listů. Pečeme v horkovzdušné troubě na 250 °C asi 8 minut.
- Ledový salát nakrájíme na proužky, ředkvičky na plátky a bylinky nasekáme najemno. Arašídy podrtíme. Vše servírujeme v jedné míse a dáváme si omáčku podle chuti.
Autor receptu: Uyen Ta