Salát
- rajče 250 g
Head
- hovězí maso 500 g
- vepřové maso 1 kg
- vepřové maso 500 g
- mouka 5 lžice
- vejce 2
- cibule 1
- brambory
- sýr
Postup přípravy
- Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které osmahneme na oleji do červena a na závěr posypeme balkánským sýrem. Maso omyjeme a přiložíme na papír s kořením a opečeme z obou stran na suché pánvi.
- Čevabčiči: Do mletého masa přidáme dvě vejce pět lžic hladké mouky, cibulku nakrájenou najemno, sůl, pepř a vše smícháme. Vyrobíme šišky libovolné velikosti, které můžeme obalit v mouce a pak osmahneme na oleji.
- Salát: Zeleninu omyjeme a libovolně nakrájíme, osolíme, opepříme. Přidáme špetku oregana a rozmačkaný balkánský sýr, dle libosti dochutíme olejem a octem podle chuti.