Suroviny
Postup přípravy
- Nejprve si umyjeme kachní stehna, která dáme do pekáče, osolíme je, přidáme celý kmín a podlijeme je vodou, dáme péct na 180 °C. 1,5 hodiny pečeme přiklopené a poté odklopíme a dopečeme dozlatova. Dáme si vařit brambory ve slupce, uvaříme je doměkka a poté je necháme vychladit. Poté je oloupeme a nastrouháme na struhadle. Uděláme si do brambor důlek, okolo osolíme, přidáme dvě vejce a hrubou mouku a vypracujeme měkčí těsto. Vypracujeme si válečky a dáme je vařit do osolené vroucí vody na 25 minut, poté vyndáme a nakrájíme je na plátky.
- Následně si nakrájíme červené hlávkové zelí na nudličky, dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, ocet, trochu pepře a mletou skořici, necháme dusit. Když máme zelí měkké, připravíme si polohrubou mouku, trochu vody a uděláme si zátřepku, abychom v ní neměli hrudky, zahustíme zelí, popřípadě dochutíme ještě solí nebo cukrem. Servírujeme bramborové knedlíky s kachním stehnem a červeným zelím a poléváme výpekem z kachních stehen.