Krém
- smetana ke šlehání 2 ks
- vanilkový cukr 2 ks
- mascarpone 1 kelímek
- zakysaná smetana 1 kelímek
Těsto
- vejce 3 ks
- voda 100 ml
- hladká mouka 150 g
- olej slunečnicový 200 ml
- cukr krupice 200 g
- kakao 2 lžíce
- prášek do pečiva 1 ks
Na ozdobu
- hořká čokoláda 1 ks
Postup přípravy
- Vejce rozklepneme do misky, přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
- Přidáme vodu, hladkou mouku, olej, kakao, důkladně promícháme a jako poslední přidáme prášek do pečiva. Znovu promícháme.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečicí papírem a pečeme na 180 °C 10–15 minut.
- Vyšleháme smetanu. Přidáme mascarpone, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a zašleháme do vyšlehané smetany. Krém následně dáme do lednice odležet.
- Po vychladnutí korpusu naneseme krém a rozetřeme.
- Posypeme nastrouhanou čokoládou.