Na těsto
- polohrubá mouka 250 g
- cukr krupice 220 g
- vanilkový cukr
- mléko 125 ml
- olej 125 ml
- vejce 2 ks
Na náplň
- ananasový kompot
- smetana ke šlehání 250 ml
- pudink bez vaření
- moučkový cukr 1 lžíce
- máslo (na vymazání plechu)
Postup přípravy
- Nejprve si v míse vymícháme dvě celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme mouku, mléko, olej a kypřicí prášek. Nachystáme si plech, který vymažeme máslem, a nalejeme na něj těsto. Pečeme asi dvacet minut v předehřáté troubě na 180–200 °C. Necháme vychladnout.
- Na náplň si nachystáme uzavíratelnou dózu, do které vlijeme celou plechovku kompotu, přidáme cukr, smetanu ke šlehání a pudink. Dózu důkladně uzavřeme a třepeme do zhoustnutí.
- Na vychladlý korpus jemně nanášíme náplň. Můžeme nazdobit čokoládovým toppingem. Moučník necháme aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.
Autor receptu: Marie Hanáková