Suroviny
- toustový chléb
- smetana (40% )
- skořicový cukr
- vejce 1 na porci
- jablka
- vanilka
- žloutek
- cukr
- crème fraîche
- křížaly
Postup
- Tvořítkem vykrojíme z toastového chleba tři kruhy o průměru cca 10 cm. Připravíme si 40% smetanu se skořicovým cukrem podle chuti a rozšleháme v ní vejce – jedno na porci. Vykoupeme kolečka toastového chleba ve smetaně.
- Proložíme je nakrájenými jablky na slabé plátky. Pečeme cca 20 minut na 180 °C, mezitím si připravíme zbylé komponenty. Tučnou smetanu ohřejeme ve vodní lázni, přidáme vanilku.
- Žloutky utřené s cukrem v poměru 50/50 pomalu ve vodní lázni vmícháme do vanilkové omáčky. Omáčkou přelijeme žemlovku, nahoře ji ozdobíme crèmem fraîche se skořicovým cukrem a křížalou.
Autor receptu: Samuel Poprocký
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!