Suroviny
- falešná svíčková 400 g
- hovězí na polévku 2
- červená cibule 2
- badyán 5 hvězdiček
- česnek 2 hlavičky
- koriandr
- chilli papričky
- mungo klíčky
- microgreens
- bílá cibule 2
- limetka
- jarní cibulka 2
- zázvor
- černý pepř
- rybí omáčka
- hřebíček
- kardamom
- skořice
- rýžové nudle
- cukr
- sůl
Postup
- Hovězí směs určenou na polévku vložíme do pekáče společně s cibulí (neloupanou, pouze rozpůlenou), rozpůlenou palicí česneku (také neloupanou), zázvorem nakrájeným na silnější plátky, badyánem, celou skořicí, kardamomem, hřebíčkem a celým pepřem. Směs pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů přibližně 15 minut.
- Poté vše přendáme do velkého hrnce, přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, zalijeme 2 litry vody a necháme táhnout na mírném plamení 6 až 8 hodin. Dlouhé vaření dodá vývaru intenzivní chuť a krásnou barvu. Během procesu je však nutné pravidelně dolévat vodu, aby nedošlo k vyvaření.
- Rýžové nudle spaříme horkou vodou. Jakmile změknou natolik, že je lze snadno přelomit prsty (asi za 3 minuty), ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou falešnou svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, červenou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmá kolečka.
- Připravené suroviny na polévkovou vložku rozdělíme do talířů, přidáme nakrájené maso z vývaru a vše zalijeme scezeným vývarem. Na závěr můžeme polévku ozdobit čerstvými bylinkami a ihned podáváme.
Autor receptu: Radek Karkys
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!