Suroviny
- vepřová kotleta 600 g
- cibule 1
- olej 3 PL
- plnotučná hořčice
- anglická slanina 250 g
- šunka 100 g
- strouhaný sýr 250 g
- hladká mouka 1 ML
- máslo 1 PL
- kyselá okurka 1
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Nakrájenou cibuli zpěníme a postupně na ní opékáme kotlety, aby byly trochu do zlatova. Pak zalijeme trochou vody, aby byly mírně ponořené, podusíme, až jsou měkké. Přendáme maso na pekáček vyložený pečicím papírem anebo můžeme pekáč potřít olejem.
- Porce masa potřeme hořčicí a pokládáme plátky anglické slaniny, šunky, plátky kyselé okurky a nakonec navrstvíme strouhaný eidam. Šťávu z masa zahustíme lžičkou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a necháme asi 5 minut povařit.
- Nakonec dochutíme a zjemníme lžící másla. Připravené kotlety vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Jako přílohu připravíme uvařené brambory. Šťávou polijeme na talíři jak maso, tak i přílohu.
Autor receptu: Vlasta Baliharová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!