Suroviny
- olivový olej 2 PL
- kuřecí prsa 2
- červená paprika
- cibule velká
- jarní cibulka 3
- česnek 3 stroužky
- zázvor 3 cm
- červená kari pasta 1 PL
- cherry rajčata 2
- kokosové mléko 400 ml
- kuřecí vývar 1,5 l
- bujón vanička
- chilli papričky 1 ML
- chilli pasta
- limetková šťáva 1 PL
- rýžové nudle 200 g
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky. Osolíme a opepříme. Papriku nakrájíme na proužky, cibuli na klínky, jarní cibulku na kolečka a česnek na plátky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. V nepřilnavém hrnci nejdříve rozpálíme lžíci oleje.
Vložíme nakrájená kuřecí prsa a zprudka je opečeme ze všech stran. Vyndáme z hrnce a odložíme na chvíli stranou. Do hrnce přilijeme druhou lžíci oleje. Necháme rozpálit a vsypeme nakrájenou papriku, cibuli, jarní cibulku a česnek, 3 minuty společně restujeme. Průběžně promícháváme, aby se česnek nezačal pálit. Poté přidáme nastrouhaný zázvor, promícháme a poté přidáme kari pastu.
Společně promícháme a restujeme, dokud nezačne kari pasta vonět, poté přidáme rajče. Nyní zalijeme kokosovým mlékem a vývarem, přivedeme k varu. Do hrnce vrátíme kuřecí maso, vaříme asi 20 minut.
Mezitím si uvaříme rýžové nudle podle návodu. Když je polévka uvařená, přidáme do ní nudle a můžeme podávat, lze dochutit limetkovou šťávou.
Autorka receptu: Soňa Vomáčková