Suroviny
- červená řepa 3
- červená cibule
- zakysaná smetana
- citronová šťáva
- olivový olej
- hladká mouka 4 hrnky
- vejce 1
- kravské mléko 1 hrnek
- kvasnice
- ovčí sýr
- povolené máslo
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup
- Červenou řepu oloupeme osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a dáme to trouby, kde se peče cca 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Po upečení a vychladnutí řepu nastrouháme, přidáme sůl, pepř a najemno nakrájenou cibuli, zakysanou smetanu a trochu citrónové šťávy.
- Na bagetku si zaděláme na kvásek, dáme do misky 1 hrnek mléka, 4 hrnky mouky, přidáme vajíčko, větší špetku soli, máslo a uděláme těsto.
- Necháme vykynout. Potom uděláme bagetky, ty polijeme trochou olivového oleje, přidáme provensálské koření a dáme do trouby.
Autor receptu: Marie Trávníčková