Suroviny
Karlovarský knedlík
- rohlík 10
- máslo 200 g
- vaječné bílky 6
- polohrubá mouka
- plnotučné mléko 200 ml
- petržel
- sůl
Postup
- Plátky masa naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Naplníme danými surovinami, zabalíme a zpevníme jehlami. Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle opečeme dozlatova spolu se slaninou.
- Maso opečeme do zlatova, přidáme 2 lžíce hořčice, vše důkladně zarestujeme a zalijeme vývarem. Dáme do trouby na cca 1,5 hodiny na 180 °C. Následně maso vyjmeme a šťávu restujeme na tuk, poté zaprášíme moukou a necháme cca 30 minut provařit.
- Nakonec omáčku přecedíme a zalijeme maso.
Karlovarský knedlík
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme mléko, sníh z bílků, mouku, sůl a petržel.
- Vše promícháme, vytvarujeme knedlíky, které zabalíme do fólie a vaříme cca 25 minut.
Autor receptu: Josef Chlup
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!