Suroviny
- hladká mouka 188 g
- vejce 180 g
- cukr 165 g
- olej 135 g
- podmáslí 135 g
- prášek do pečiva 3,5 g
- soda 2,5 g
- citronová šťáva 7,5 g
- kakao 7,5 g
- červené barvivo (potravinářské)
- tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- cream cheese 250 g
- smetana 250 g
- moučkový cukr 100 g
- mražené maliny
- citronová šťáva
- cukr
Postup
- Rozpálíme troubu na 160 °C. Dáme si šlehat vejce s cukrem. Nachystáme si dvě misky, do jedné dáme olej, podmáslí a citronovou šťávu. Do druhé mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a kakao. Jakmile jsou vejce s cukrem dostatečně našlehaná, za stálého šlehání přilijeme misku s olejem a poté přidáme červené barvivo.
- Po promíchání barvy ve směsi pomalu přisypeme misku s moukou a krátce vše promícháme. Takto připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do rozpálené trouby na cca 20 minut. Než se těsto dopeče, připravíme si malinový rozvar. Do hrnce dáme zmražené maliny, zlehka posypeme cukrem, zakápneme citronovou šťávou a necháme je povařit.
- Po uplynutí 20 minut zkontrolujeme špejlí, zda je těsto dopečené. Pokud ne, ještě chvíli tam těsto necháme. Po dopečení těsta bude hotový i malinový rozvar. Obojí dáme zchladnout. Až jsou rozvar i těsto zchladlé, vykrojíme si z těsta kolečka a potom si připravíme krém.
- Do misky dáme tvaroh, mascarpone, cream chees, smetanu, cukr a vše společně prošleháme. Polovinu vykrojených koleček nazdobíme pomocí zdobicích sáčku krémem, doprostřed dáme malinový rozvar a překryjeme druhým kolečkem, které nahoře ozdobíme další vrstvou krému a čerstvým ovocem. Dortíčky dáme na chvíli uležet do lednice.
Autor receptu: Štěpán Polanský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!