Suroviny
Postup
- Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu bez slupky dáme do mísy. Vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozšťoucháme dužinu na požadovanou konzistenci – ideální je zachovat ve směsi kousky, ale můžeme udělat i jemnou pastu.
- Přimícháme najemno nasekanou chilli papričku, červenou cibuli, limetkovou šťávu, nasekaný koriandr, sůl, římský kmín a dobře promícháme. Úplně nakonec vmícháme jemně nadrobno nasekané rajče. Dochutíme solí, česnekem, limetkou nebo chilli.
- Pomazánku namažeme na kus pečiva, v tomto případě chléb z finské pekárny, lehce opražený a potřený máslem. Podáváme se ztraceným vejcem, plátkem prosciutta a nakonec ozdobíme klíčky ředkvičky.
Autor receptu: Vítězslav Nedbal