Dip na salát
Domácí tatarka
Barbecue dip
- cibule
- slanina
- kečup
- coca cola (cherry)
- worcesterová omáčka
- rajčatová omáčka
- rajský protlak
- třtinový cukr
Postup
- Krůtí maso osolíme a dáme na pekáč, na to dáme trošku másla a necháme péci na 180 °C, přibližně 2,5–3 hodiny.
- Mezitím dáme vařit brambory, ty se použijí na opečený brambor, vaří se 30 minut. Pak si připravíme bramborové lupínky, nakrájíme na plátky syrovou bramboru.
- Když je hotové maso, vyndáme a vidličkou maso natrháme. Pečené brambory nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na pánev. Mezitím nakrájené plátky dáme na pekáč na pečící papír, osolíme, přidáme koření a dáme se do trouby na 180 °C na 30 minut.
Příprava salátu
- Římský salát omyjeme, nakrájíme, dám vařit vajíčka natvrdo, opečeme slaninu a připravím dip na salát. Do majonézy přidáme olivový olej, dijonskou hořčici, sůl, pepř a worcestrovou omáčku, promícháme.
- Když máme vše připravené, dáme do mísy římský salát, slaninu, promícháme, přidáme dip, pak přidáme nakrájené vejce a plátky parmezánu. Mezitím podléváme a kontrolujeme krůtí maso.
Tatarka a barbecue dip
- Připravíme si domácí tatarku, majonéza, nakrájené okurky, cibulka najemno, lák z okurek, sůl a pepř, vše zamícháme. Dále barbecue dip, osmažíme si cibuli v hrnci, přidáme slaninu, také osmažíme.
- Pak přidáme kečup, cherry colu, worcester, rajčatovou omáčku, trošku protlaku, třtinový cukr, vše promícháme a necháme 20 minut povařit.
Autor receptu: Šárka Veselá Nováková