Suroviny
- hladká mouka 200 g
- plnotučné mléko 400 ml
- vejce 2
- sůl špetka
- citrony
- moučkový cukr
- olej (nebo přepuštěné máslo na smažení)
- ovoce 250 g
- třtinový cukr 2 PL
- dezertní víno 4 cl
- čokolada
- smetana ke šlehání 100 ml
Postup
- Do mléka zašleháme mouku a vymícháme do hladka, pak přidáme špetku soli, vejce a nastrouhanou kůru z citrónu. Hotové těsto necháme v chladu 1/2 hodiny odpočinout. Na pánvi tvoříme z těsta malé placičky, které z obou stran opečeme, pak je vyndáme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a dle chuti pocukrujeme moučkovým cukrem.
- Do podávání je uchováváme v teple. Ovoce pokrájíme na menší kousky, dáme do kastrůlku, přidáme cukr a případně přidáme trochu tekutiny (vody, vína, džusu – máme-li mražené, tak to není třeba), necháme přejít varem a ponecháme na teple. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve smetaně na vodní lázni.
- Před podáním navrstvíme 4–5 placiček na sebe, ozdobíme ovocem, pokapeme šťávou z ovoce a přelijeme horkou čokoládou.
Autor receptu: Simona Skružná
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!