Náplň
- čerstvý sýr 360 g
- cukr krystal 80 g
- vejce 2
- šlehačka 50 g
- zakysaná smetana 50 g
- mangové pyré 200 g
- lusk vanilkový (zrníčka) 1/2
- citronová šťáva z 1/2 citronu
Želatinová vrstva
- mango 200 g
- mučenka 1
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- želatina 1 plátek
- voda 4 PL
Postup
- Sušenky rozdrtíme ve food procesoru, přidáme máslo a sůl. Dáme do dortové formy a necháme 10 minut zapéct. Mezitím si všechny ingredience do náplně smícháme a nalijeme na korpusovou vrstvu – necháme péct 40–45 minut.
- Zatímco se cheesecake peče, tak si připravíme želatinovou vrstvu. Želatinu namočíme v teplé vodě a necháme ji rozpustit. Mango rozsekáme s citronovou šťávou, přidáme vnitřek maracuji a želatinu.
- Vychlazený cheesecake želatinovou vrstvou polejeme a necháme v ledničce odležet do druhého dne.
Autor receptu: Iva Dvořáková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!