Suroviny
- vejce 5-6
- vanilkový cukr
- moučkový cukr 100 g
- kakao 3 PL
- hladká mouka 1 PL
- smetana ke šlehání 2
Postup
- Z bílků ušleháme sníh. V druhé míse ušleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a mouku. Poté opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
- Vzniklé těsto na šlehačkovou roládu rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírně rozehřáté troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír, naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do lednice. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a malinami.
Autor receptu: Aleš Planý